Bypoint: het telefoon-onafhankelijke veiligheidssysteem voor fietsen

Het kan helaas altijd gebeuren, een ongeval terwijl je helemaal alleen aan het fietsen bent. Een afgelegen pad, een onbekende weg, een rustig gebied. Dan is er vaak niemand in de omgeving die voor hulp kan zorgen. Een échte oplossing is er nog niet; vaak ben je aangewezen op je mobiele telefoon.

Je moet dan zelf om hulp vragen, zelfs terwijl je hier misschien niet meer toe in staat bent. Dit zorgt ervoor dat een grote groep mensen de fiets laat staan uit angst.

Fietsen is fijn en gezond

Beweging is belangrijk en fietsen is fijn! Dit zou toegankelijk en veilig moeten blijven voor iedereen.

Precies daarom heeft Bypoint een apparaat bedacht dat voor een veilig gevoel zorgt. Het Bypoint systeem merkt dat er iemand met de fiets valt en stuurt daarna een signaal. Het systeem werkt geheel telefoon-onafhankelijk, is gebruiksvriendelijk en geeft de gebruiker een gerust en veilig gevoel onderweg.

Het aantal ongevallen met minstens één gewonde is de laatste jaren flink gestegen: in 2019 waren dit er 18.298, in 2022 maar liefst 21.455. De e-bike blijkt volgens de politie een grotere rol te spelen en dan vooral bij vijftigplussers. De cijfers betekenen niet per se dat fietsers op een e-bike het ongeluk veroorzaakten, maar het is wel belangrijk om te kijken waar de toename vandaan komt.

Zonder mobiele telefoon of app te gebruiken

Ingebouwde simkaart met EU-dekking

Find My Bypoint bij diefstal

IP certificering IP65 (stof- en spatwaterdicht)

Klein en compact: LxBxH in cm = 3,5 x 7,5 x 8,5

Luide speaker (max 80db)

Lichtgewicht kunststof (215g)

Gebruiksvriendelijke drukknop

USB-C aansluiting met afdichting

Driekleuren led (groen, oranje, rood)

Hoe werkt de Bypoint?

Het Bypoint systeem geeft jou het veilige gevoel wat je verdient terwijl je op pad bent met je e-bike. Het laat je niet in de steek en is zo geïnstalleerd op je fiets. Met de rugdekking van het Bypoint systeem wordt je exacte locatie per SMS gedeeld aan je contactpersonen als je valt. Handig! Want wanneer je bijvoorbeeld in een natuurgebied bent, is je omgeving beschrijven toch knap lastig. Zo kan je altijd snel gevonden worden.

De werking in vier stappen

1. Na één minuut wachttijd wordt er automatisch een SMS verstuurd naar je eerste contactpersoon. Je hoeft hiervoor je mobiele telefoon niet bij je te hebben. Het systeem checkt of het bericht is gelezen. Geen gehoor? Dan wordt er na één minuut een volgende SMS verstuurd, naar de tweede contactpersoon. In totaal kunnen er drie contactpersonen worden geïnformeerd.

2. Als je tijdens het fietsen valt, dan merkt de Bypoint dat meteen. Dit komt door de ingebouwde slimme sensoren.

3. In de SMS staat dat je bent gevallen. Ook wordt je exacte locatie aangegeven op een kaart. Zo kan er hulp naar je toe komen.

4. Valt het mee en kun je gewoon verder fietsen? Door de knop op de Bypoint in te drukken, voorkom je dat er een SMS verzonden wordt. Je hebt hier één minuut de tijd voor dus je hebt nog altijd zelf de regie.

Wat kost Bypoint?

Het product zelf kost eenmaling €119,90. De licentie voor één jaar kost €54,99. U kunt bij ons in de winkel het product en alle informatie en uitleg krijgen. Tevens kunt u bij ons de licentie voor één of meerdere jaren afsluiten.