Veilig op de E-bike

De E-bike heeft de afgelopen 10 jaar een waanzinnige opmars gemaakt. Steeds meer mensen maken er gebruik van, maar ook het aantal ongelukken met de elektrische fietsen onder ouderen is gestegen.

Om ernstig letsel bij een val te verminderen of te voorkomen is het daarom aan te raden om een helm te dragen tijdens het fietsen op de E-bike.

Abus Urban-I 3.0 helm

De Abus Urban-I 3.0 is een E-bike helm die speciaal is ontwikkeld voor stads- en toerfietsers. Door de In-mold constructie is dit een lichte met een duurzame en sterke verbinding tussen EPS binnenschaal en Polycarbonaat buitenschaal. Deze constructie zorgt voor een goede impact bescherming voor het hoofd. Naast een verbeterde veiligheid tegen vallen, biedt Urban-I 3.0 ook een verbeterde veiligheid qua zichtbaarheid. Ten eerste is deze E-Bike helm uitgerust met krachtige reflectoren. Ten tweede zit er aan de achterkant een groot en hoog geplaatst LED licht met 180° zichtbaarheid. Zowel de reflectoren als het LED achterlicht vergroten de zichtbaarheid, met name in donkere omstandigheden.

Deze helm kost €89,95

Perfecte pasvorm

Via het Zoom Ace Urban systeem is de pasvorm van deze E-Bike helm perfect en naar wens in te stellen. Een simpele draai aan de instelknop is al voldoende voor een kleine aanpassing. Om garant te staan voor een goed ventilerend vermogen heeft deze fietshelm 12 luchtinlaten en 5 luchtuitlaten. Hierdoor heb je bij gemiddelde inspanningen op de fiets een lekker koel hoofd. Aan de voorkant zit insectengaas, waardoor deze E-Bike helm is voorzien van een goede en uitgebreide bescherming tegen insecten.

Het kinbandje is goed en eenvoudig te sluiten via een magneetsluiting. De Abus Urban-I 3.0 is ook zeer geschikt voor dragers van samengebonden haar of een paardenstaart.

Deze E-bike helm is verkrijgbaar in diverse kleuren en vier maten.